BSO – De Kubus

Algemene informatie

Een BSO en VSO groep voor alle schoolgaande kinderen ! Op deze groep worden vooral de kinderen van groep 1 t/m 8 van BS De Lage Weijkens opgevangen. Bij BSO De Kubus hebben we plaats voor 35 kinderen.

 

Bij BSO De Kubus hebben we de ruimte aan de voorkant van het pand waar de kinderen onder andere kunnen tekenen/kleuren aan een grote tafel, een gezellige zithoek waar ze een boek kunnen lezen, een poppenhoek en een bouwhoek. Aan de achterkant hebben we een grote keukenruimte waar de kinderen samen kunnen eten en drinken waar ook ruimte is om met verkleedspullen een kleine voorstelling te geven. Ook is er nog een aparte knutselruimte, het atelier,met heel veel materiaal waar de kinderen vrij kunnen knutselen.

 

Daarnaast wordt deze ruimte gebruikt door kinderen die huiswerk willen maken. Op deze groep, bieden we ook voorschoolse opvang aan (VSO). De meeste kinderen komen van BS De Lage Weijkens en worden lopend naar school gebracht. In de vakanties en op woensdag,worden alle kinderen van BSO’s in Loon op Zand opgevangen bij BSO De Kubus.

 

Wat vinden wij belangrijk?

Het kind staat centraal en ontwikkeld zich op zijn/haar eigen manier. Voor de kinderen is de BSO vrije tijd. De kinderen mogen aangeven wat zij graag willen doen en wij proberen hen hierbij te helpen. Kinderen zijn leergierig, nieuwsgierig en enthousiast. Dat proberen wij ook te motiveren/stimuleren.
Wij plannen activiteiten bij de BSO maar de kinderen zijn over het algemeen niet verplicht hieraan deel te nemen.
Er zijn wel activiteiten die wij samen ondernemen zoals; naar het bos gaan. Zoals ook in onze visie staat:  een kind is  een sociaal wezen, het leert van interacties en ervaring opdoen, alleen en met anderen.

Wilt u een keertje een kijkje komen nemen op deze locatie neem dan contact op met 0416 – 27 84 72.

Oudercommissie

Het is zeer belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende de opvang van hun kind(eren). Kinderopvang Midden-Brabant heeft een actieve en betrokken Oudercommissie. In deze Oudercommissie kunnen ouders de belangenbehartiging van alle andere ouders vorm geven.

Heeft u vragen, opmerkingen en/of interesse voor deelname aan de oudercommissie, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

HOOFDKANTOOR

 Amerikastraat 11

5171 PL Kaatsheuvel


Postadres

Postbus 250, 5170 AG Kaatsheuvel

Telefoon+31 416 27 84 72

E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.