Kindcentrum de Petteflet

Op kindcentrum de Petteflet bieden wij opvang aan van 0-13 jaar. De Petteflet is gevestigd aan de Berndijksestraat 26 in Kaatsheuvel. In dit mooie gebouw met een prachtige (afgeschermde) speelplaats zijn 4 KDO groepen gevestigd en 1 BSO groep. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 18.30 uur.

Op kindcentrum de Petteflet hebben we op dit moment een babygroep de Plukkies

( 0-2 jaar), de Stampertjes (0-4 jaar) de Torteltuin en de Torenkamer ( beide 2-4 jaar). In totaal kunnen er maximaal 51 kinderen per dag opgevangen worden op het kinderdagverblijf.

Op alle KDO groepen werken wij met de VVE methode van Uk&Puk. Dit is een gericht op een rijke aanbod in taal. Uiteraard wordt het aanbod afgestemd op de leeftijd van de kinderen op de groep. Gedurende de dag (ver)zorgen onze pedagogisch medewerkers de kinderen. De kinderen hebben voldoende ruimte om heerlijk te spelen met diverse materialen en speelgoed. Als het lekker weer is kunnen ze langer buiten spelen in de grote tuin, lekker ravotten of kijken in de moestuin naar alles wat groeit en bloeit.

De KDO groepen Plukkies, Stampertjes en de Torteltuin zijn allemaal beneden gevestigd. De Torenkamer is op de eerste verdieping meteen in de ruimte rechts. Daar worden de oudste peuters opgevangen en zij kunnen onder begeleiding van de pedagogisch medewerker makkelijk naar boven. BSO de Petteflet is ook op de eerste verdieping en bestaat uit drie verschillende ruimtes die elk een ander doel hebben qua spel en ontspanning. Onder leiding van pedagogische medewerkers kunnen de kinderen lekker spelen, knutselen, lezen en nog veel meer ! Ook kan er volop buiten gespeeld worden. Op deze BSO vangen we kinderen op van verschillende basisscholen van groep 1 tot en met 8 van maandag t/m vrijdag en in de schoolvakanties. In deze groep kunnen maximaal 17 kinderen geplaatst worden. Ook bieden we op deze locaties VSO (voorschoolse opvang) aan op alle dagen in de week van 7:00/7:30 uur tot 8:30 uur.

 

Wat vinden wij belangrijk?


Uw kind staat centraal en ontwikkelt zich op zijn/haar eigen manier.

Kinderen zijn leergierig, nieuwsgierig en enthousiast. Dat proberen wij ook te motiveren/stimuleren.

Onze medewerkers staan vanzelfsprekend open voor al uw vragen en suggesties.

Om uw kind zo goed en prettig mogelijk te kunnen opvangen is een open contact en overdracht van ervaringen en ontwikkelingen tussen de leiding en u van belang. Voor de onderlinge contacten wordt ruim gelegenheid geboden tijdens de haal/breng contacten en 10 min gesprekken die jaarlijks plaatsvinden voor de allerjongste kinderen.

 

Inschrijven voor Kindcentrum de Petteflet?

Ga naar inschrijven op deze site en vul het juiste formulier in.

Wilt u meer informatie over de locatie of heeft u een andere vraag dan kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor:
tel. 0416-278472 email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HOOFDKANTOOR

 Amerikastraat 11

5171 PL Kaatsheuvel


Postadres

Postbus 250, 5170 AG Kaatsheuvel

Telefoon+31 416 27 84 72

E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.