Kindcentrum de Blokkendoos

Op kindcentrum de Blokkendoos hebben we een peuteropvanggroep Piggelmee voor kinderen van 2-4 jaar (maximaal 16 kinderen). Daarnaast hebben we 3 basisgroepen buitenschoolse opvang (Ratjetoe, Kameraden en de aula groep) waar kinderen van 4-12 jaar worden opgevangen van basisschool de Blokkendoos en basisschool de Vlinderboom. Ratjetoe is voor kinderen van groep 1-3 met maximaal 20 kinderen, De Kameraden is voor groep 4-6 en daar worden maximaal 22 kinderen opgevangen. Op de dinsdagen hebben we nog een aula groep 7-8 waar maximaal 18 kinderen worden opgevangen.

Bij peuterspeelgroep Piggelmee werken we met de VVE methode Uk&Puk.  Dit is een methode die op een speelse manier peuters verschillende vaardigheden aanleert. De taalontwikkeling staat bij deze methode centraal, maar daarnaast is er ook aandacht voor o.a. sociale en rekenkundige vaardigheden.
Het leren van deze vaardigheden gebeurt door middel van activiteiten in verschillende spelvormen en samen met de handpop Puk. Op de peutergroep hebben we een vaste dag-structuur. Dit geeft de peuters houvast en duidelijkheid. Om de ochtend voor de kinderen te visualiseren worden dagritme kaarten gebruikt. De kinderen kunnen vrij spelen met de aangeboden ontwikkelings- en creatieve materialen en er worden activiteiten aangeboden vanuit thema’s, zoals de jaargetijden, feestdagen en Uk & Puk.


Bij BSO De Blokkendoos hebben we veel speelruimte. We hebben onze eigen lokalen die gezellig zijn ingericht met een relaxhoek, bouwhoek, winkeltje en ga maar door. Er staan voldoende tafels om spelletjes aan te doen of om lekker te knutselen. Buiten hebben we een riante speelplaats en daarnaast nog een grote openbare speelplaats die we ook veel gebruiken.

In het lokaal van de peutergroep en de jongste BSO kinderen bieden we ook voorschoolse opvang aan (VSO) van 7:30 tot 8:30 uur van maandag t/m vrijdag. De kinderen worden opgevangen in het lokaal van de BSO en worden vervolgens naar school gebracht. In de vakanties en op woensdag worden alle kinderen van BSO in Loon op Zand opgevangen bij BSO De Kubus.

 

Wat vinden wij belangrijk?

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn/haar eigen wijze en in eigen tempo. Respect voor ieders eigenheid is erg belangrijk.

Wij vinden het belangrijk om een veilige en vertrouwde omgeving te bieden.

Kinderen zijn leergierig, nieuwsgierig en enthousiast. Dat proberen wij ook te motiveren/stimuleren.

Om uw kind zo goed en prettig mogelijk te kunnen opvangen is een open contact en overdracht van ervaringen en ontwikkelingen tussen de leiding en u van belang. Voor de onderlinge contacten wordt ruim gelegenheid geboden tijdens de haal/breng contacten en 10 min. gesprekken die jaarlijks plaatsvinden voor de allerjongste kinderen.

 

Inschrijven voor Kindcentrum de Blokkendoos?

Ga naar inschrijven op deze site en vul het juiste formulier in.

Wilt u meer informatie over de locatie of heeft u een andere vraag dan kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor:
tel. 0416-278472 email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HOOFDKANTOOR

 Amerikastraat 11

5171 PL Kaatsheuvel


Postadres

Postbus 250, 5170 AG Kaatsheuvel

Telefoon+31 416 27 84 72

E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deze website gebruikt cookies en wij zijn wettelijk verplicht uw toestemming te vragen voor het gebruik van deze cookies. Lees onze Privacy Verklaring