PSZ - 't Vaertje

 

Algemene informatie

Peuterarrangementen is de oudste tak van kinderopvang binnen KMB en is sinds de jaren zeventig een begrip binnen de gemeente Loon op Zand.

Door jarenlange ervaring, professionalisering en inspelen op de ontwikkelingen binnen de kinderopvang, kunnen wij garant staan voor een goede en specifiek gerichte opvang voor onze doelgroep n.l. de peuter vanaf twee tot vier jaar!

 

Doelstelling opvang Peuterarrangementen


Samen spelen,samen leren!
Peuterarrangementen biedt peuters de gelegenheid om:
– buiten de eigen omgeving en gezin in contact te komen met leeftijdgenootjes en andere volwassenen dan hun ouders/verzorgers.
– zich te ontwikkelen op eigen wijze en in eigen tempo in een daarvoor aangepaste ruimte en materialen.

 

Inschrijven.
Doelgroep voor de peuterspeelzaal (PSZ) zijn peuters in de leeftijd van twee tot vier jaar. Vanaf 18 maanden geeft u uw peuter  via een inschrijfformulier op voor de PSZ. Het inschrijfformulier is te verkrijgen op elke PSZ.

Via een afspraak kunt u het formulier afhalen op de PSZ en dit biedt dan tegelijkertijd de gelegenheid voor een allereerste kennismaking met de peuterspeelzaal. Het inschrijfformulier kan ook gedownload worden vanaf deze site. Nadat het inschrijfformulier in ons bezit is en het inschrijf geld is voldaan komt uw peuter op een z.g. wacht lijst.
Tegen de tijd dat de peuter geplaatst kan worden krijgt u hierover bericht vanuit de peuterspeelzaal. Er worden afspraken gemaakt wanneer uw peuter start en op welke dagdelen. Dit zijn bijna altijd de dagdelen die u als voorkeur heeft aangegeven of er is overleg geweest over evt. gebruik van andere dagdelen.

 

 

Groepssamenstelling.

 

KMB geeft de voorkeur aan het plaatsen van de twee jarige peuter op de ochtend en de drie jarige ’s middags.

Een groep bestaat uit 16 peuters.

 

Globale indeling van het dagdeelritme:  

 

– start inloop kwartiertje, ouders en peuter worden verwelkomd op de PSZ en kan worden gebruikt door ouder en/of    leidster om korte informatie uit te wisselen.
– vrij spelen.
– kring gebeuren, er wordt onder andere gedronken en fruit gegeten.
– gezamenlijke activiteit/ buiten spelen.
– uitloop kwartier, ouder / leidster contact, peuter gaat naar huis.

 

Oudercommissie (O.C.)


Iedere peuterspeelzaal heeft zijn eigen oudercommissie en wordt samengesteld uit ouders waarvan de peuter op de peuterspeelzaal zit. De O.C. heeft een belangrijke rol als tussenpersoon peuterspeelzaal en ouders. De commissie verleend o.a. hand- en spandiensten op de peuterspeelzaal en biedt ondersteuning aan bij activiteiten zoals b.v. bij het bezoek naar de Efteling of duinen dag. Andere taken zijn o.a. beheer financiën peuterspeelzaal, organiseren met de leidsters van de p.s.z. van open dagen en thema avond voor de ouders.

 

Voor – en Vroeg schoolse Educatie (V.V.E.) 


De peuterspeelzalen uit Kaatsheuvel zijn betrokken bij het VVE.-traject. Het VVE- traject is een taal stimuleringsproject, gesubsidieerd door de overheid en uitgevoerd onder regie van de gemeente.

 

Voor wie is dit traject bedoeld? 
Peuters waarbij door de peuterspeelzaal via een duidingprocedure, een taalachterstand of dreigende achterstand wordt vastgesteld. De peuter komt dan in aanmerking voor het VVE-traject. Drie dagdelen per week en in een aparte groep wordt er via een taalstimulering programma extra aandacht besteed om de taalvaardigheid te stimuleren. Een e.v. taalachterstand of dreigende achterstand wordt weggewerkt voordat de peuter naar de basisschool gaat. Daarnaast en tegelijkertijd wordt er ook aandacht besteed aan de sociaal en emotionele vaardigheden van de peuter. Naast de drie dagdelen die bekostigd worden door de gemeente, bezoekt de peuter ook nog een dagdeel van een reguliere peuterspeelzaal.

Heeft u vragen over dit traject?
Voor meer informatie neem contact op met 0416 – 27 84 72.

 

De wijkverpleegkundige en de peuterspeelzaal.


De wijkverpleegkundige houdt regelmatig peuterspreekuurtje op de peuterspeelzaal zelf. De wijkverpleegkundige is geen onbekende, meestal is er al eerder contact gelegd tijdens het bezoek aan het consultatiebureau. Tijdens het peuterspreekuurtje kunt u bij haar terecht met vragen aangaande uw peuter.

 

Meer informatie ?

Heeft u vragen of wilt U wat meer informatie? 

bel 0416-278472 of mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

HOOFDKANTOOR

 Amerikastraat 11

5171 PL Kaatsheuvel


Postadres

Postbus 250, 5170 AG Kaatsheuvel

Telefoon+31 416 27 84 72

E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.